Winterbanden informatie

Ga je met de auto op wintersport? Dan kun je niet zonder een goede set winterbanden.

Winterbanden zijn in de ski gebieden een "must have" wil je veilig en vertrouwd op de plaats van bestemming aankomen. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is dat het gebruik van een goede set winterbanden in Nederland ook nuttig. Door een zachtere samenstelling van het rubber zijn deze winterbanden beter geschikt bij lagere temperaturen. Daarbij komt ook nog eens dat het profiel van een winterband veel beter geschikt is om grote hoeveelheden water en sneeuw af te voeren. Dus bij lagere temperaturen betekent dit dat een winterband veel meer grip levert dan een zomerband. Dit maakt een winterband dus in de winter veel veiliger u heeft meer controle over de auto. Met een winterband verkort u, in de winter, uw remweg ook aanzienlijk.

Veel gestelde vragen over winterbanden

Als het over winterbanden gaat hebben mensen nog altijd veel vragen. Over het algemeen zijn dit altijd dezelfde vragen. Vaak zijn de vragen over winterbanden gerelateerd aan het nut van winterbanden, ben ik winterbanden wel nodig, waar zijn winterbanden verplicht? etc. Op deze pagina vind u de meeste gestelde vragen over winterbanden terug. Staat uw vraag over winterbanden er niet bij en blijft uw vraag onbeantwoord. Stuur dan gerust een email naar Setwinterbanden.nl en wij zullen u van een passend antwoord voorzien.

Lees meer

Advies winterbanden

Veel mensen vragen zich af of het gebruik van winterbanden wel nodig is hier in Nederland. We kunnen dit kort samenvatten en u kunt dan zelf uw conclusie trekken.

Lees meer

Verschil zomerband en winterband

Er zijn uiteraard verschillen tussen een zomerband en een winterband. Maar wat is het verschil tussen zomer en winterbanden nu precies? 

Lees meer

Wanneer winterbanden gebruiken?

Sommigen zeggen dat wanneer de "R" in de maand zit, de winterbanden ook onder de auto gezet kunnen worden. Dit gaat niet altijd op.

Lees meer

Welke winterbanden kies je?

Hoe bepaal je welke winterbanden je kiest en is het slim om onder de brede velgen van je Golf GTI winterbanden te plaatsen?

Lees meer

Technische informatie over de velg

Wat voor soort velg heeft u, wat is de steek, hoe moet de velg vastgezet worden? Kortom, de technische informatie over de velg.

Lees meer

7500+ WINTERBANDEN GEMONTEERD!

Honderden tevreden automobilisten rijden op onze winterbanden en daar zijn wij trots op. Bedankt voor uw vertrouwen!

Waarom een set winterbanden

  •   Niet ieder jaar balanceerkosten
  •   Beter voor de (winter)banden
  •   Zelf tijdig monteren
  •   Zomervelgen blijven beschermd voor pekel
  •   Uw kostbare lichtmetalen velgen raken niet beschadigd
  •   Bandenopslag is beter met velg 
  • Copyright © 2020 Set winterbanden | ontwikkeld door Taal&Digitaal